Benvinguts al Miting Internacional D’Atletisme Ciutat de Barcelona 2010
Español | English
Turisme Què visitar? On menjar? On dormir? Transport Public
Barcelona

     Considerada una de les principals ciutats del sud d'Europa, Barcelona és en aquests moments un punt de referència turística mundial. A l'èxit de les seves espectaculars xifres de visitants contribueix decisivament l'activitat esportiva de la ciutat, amb centenars d'esdeveniments esportius que se celebren a les seves instal·lacions durant tota la temporada.

     Barcelona conserva l'esperit romàntic dels precursors de principis del segle passat, però a més selecciona amb intel·ligència aquells esdeveniments de transcendència internacional que la situïn en primer pla de la modernitat i el progrés. El Campionat d'Europa d'Atletisme Barcelona 2010 és un clar exponent. Mai no s'ha celebrat a Espanya, tot i que ja es porten disputades 19 edicions, i suposa un autèntic desafiament per una ciutat que desitja retrobar-se amb el primer dels esports olímpics. Ho ha fet ja mitjançant una de les seves proves més representatives, la Marató de Barcelona, que bat rècords d'assistents any rere any, però li falta l'assignatura de l'atletisme en pista.

TURISME
     Barcelona és una ciutat mediterrània on conviuen el mar i la muntanya; una ciutat viva, que mai no s'atura, amb importants propostes culturals, artístiques i de negocis. Amb una mica més d'un milió i mig d'habitants, Barcelona és la segona ciutat amb més població d'Espanya. La seva àrea metropolitana la formen més de trenta municipis on viuen prop de quatre milions d'habitants.

     Barcelona és la capital econòmica i política de Catalunya i encapçala una àrea emergent d'activitat econòmica al sud d'Europa. Té fama de ser una ciutat treballadora i amb una vocació comercial.

     El seu casc urbà es troba situat entre les muntanyes de Montjuïc i el Tibidabo i la Mar Mediterrània. És una ciutat moderna i cosmopolita, però és hereva de molts segles d'història. Patrimoni arquitectònic i monumental amb el Gótic i el Modernisme com als seus i al Modernisme als seus dos moments d'especial esplendor.

     Els Jocs Olímpics de 1992 li van permetre iniciar un espectacular procés de transformació global completat amb la celebració del Fòrum de les Cultures de 2004.

     La ciutat ha conservat els seus atractius tradicionals, el seu caràcter obert i acollidor, a més d'un clima amb molt de sol i una temperatura agradable durant gairebé tot l'any. I paral·lelament s'ha modernitzat per complet, mitjançant la construcció d'un nou aeroport, de noves àrees residencials, de lleure y de serveis, la renovació del seu sistema de comunicacions i també amb una rentada general del seu rostre urbà, especialment visible a la façana marítima, ara recuperada.

     Tot això fa que els visitants gaudeixin passejant pels carrers d'una ciutat en constant renovació. Barcelona també compta amb una important tradició a la organització de competicions nacionals i internacionals d'atletisme. Entre d'altres, podem destacar la Copa del Món de 1989 i els Mundials de Pista Coberta de 1995. Tot continuant amb la voluntat de figurar al panorama de l'atletisme internacional, la ciutat pren el repte d'organitzar els 20ens Campionats d'Europa d'Atletisme i espera que siguin tot un èxit de participació conjunta entre els protagonistes i la ciutadania.

     Per una informació més detallada:
www.barcelonaturisme.com

QUÈ VISITAR?
     Barcelona és un museu a l'aire lliure. Es pot visitar en bus, en bici o a peu, gaudint dels seus carrers plens de vida.

     Existeixen moltes maneres de conèixer la ciutat i hi ha proposades per a qui li interessi un vessant cultural, el que vulgui gaudir d'una oferta més lúdica o per a qui estigui pensant on realitzar les seves compres.

     Per ampliar informació:
www.barcelonaturisme.com

ON MENJAR?
     La gastronomia és, sens dubte, un dels plats forts de la cultura catalana. Aquesta riquesa gastronòmica ha contribuït a consolidar Barcelona com una ciutat d'un extraordinari tresor gastronòmic, variat, de qualitat i a un preu especialment competitiu.

     La capital catalana s'ha situat en el primer plànol internacional gràcies als seus restaurants i a grans noms de la seva cuina. No en va, a Barcelona, i a Catalunya, es pot gaudir de diversos restaurants amb estrella Michelin.

     Per ampliar informació:
www.barcelonaturisme.com

ON DORMIR?
     Des dels Jocs Olímpics de 1992 Barcelona disposa d'un ampli parc hoteler de gran qualitat que, junt amb apartaments turístics, albergs de la joventut, càmpings als voltants i residències per a estudiants, componen l'oferta d'allotjament a Barcelona.

     Els hotels tenen estils particulars i ofereixen multitud de serveis i comoditats perquè et sentis com casa. Tots ells es caracteritzen per l'alta qualitat dels serveis que ofereixen i per l'acurada atenció al visitant, d'acord amb els estàndards de qualitat europeus.

     I pels que busquen un allotjament alternatiu, estan els albergs de joventut, les residències per a estudiants -algunes obertes durant tot l'any- i els càmpings situats a poca distància de la ciutat. En definitiva, hi ha allotjament per a tots els gusts i a preus assequibles per a totes les butxaques. Tal com s'aproximi la competició s'informarà sobre els hotels concertats amb ofertes especials per al públic assistent als Campionats d'Europa d'Atletisme Barcelona 2010.

     Per a més informació sobre l'oferta hotelera de Barcelona poden accedir a la pàgina web del Gremi d'Hotels de Barcelona i/o Barcelona Turisme a través dels següents enllaços: >
www.barcelonahotels.es
www.barcelonaturisme.com

TRANSPORT PUBLIC
     Barcelona és una ciutat amb excel·lents connexions de viatge, tant locals com internacionals. L'aeroport internacional d'El Prat es troba només 12 quilòmetres del centre de la ciutat. Per desplaçar-se fins allà es pot prendre un taxi, amb un trajecte d'uns 20 minuts, o es pot prendre un dels trens o autobusos regulars que connecten l'aeroport amb l'Àrea Metropolitana.

     D'altres aeroports propers a la ciutat són l'Aeroport Girona-Costa Brava, situat a 13 quilòmetres de la ciutat de Girona i a 100 de Barcelona, i l'Aeroport de Reus, ubicat a 13 quilòmetres de la ciutat de Tarragona i a 95 al sud de Barcelona.

     Hi ha autopistes importants que connecten Barcelona amb la resta d'Espanya i Europa en totes direccions. Dins de la ciutat, els darrers canvis urbanístics l'han convertit en una urb d'àgils comunicacions. L'Eixample, amb les seves quadrícules geomètriques, s'ha vist complementat amb les rondes, vies de circunval·lació que permeten un ràpid accés al centre urbà.

     Les instal·lacions os es celebrarà el 20è Campionat d'Europa d'Atletisme es troben a la muntanya de Montjuïc. A ella es pot accedir fàcilment des de molts llocs de la ciutat, en cotxe, en transport públic o a peu gràcies a unes escales mecàniques que faciliten la pujada. El Funicular de Montjuïc és la forma més ecològica, econòmica i comfortable d'accès a a aquesta muntanya. Des del centre urbà i en només dos minuts t'apropa a equipaments tan importants com el Palau Sant Jordi, la Universitat de l'Esport, la Fundació Miró i el propi Estadi Olímpic.

     Aquesta pàgina també proporciona informació del transport públic a Barcelona, tot incloent el metro, autobusos, ferrocarrils, trens i tranvies. També trobareu informació dels taxis, transports turístics i circulació en bicicleta, així com lloguer de cotxes.

Com arribar a Barcelona

 • Per aire
  • Aeroport
 • Per terra
  • Autocar
  • Cotxe
  • RENFE
 • Per mar
Com moure't per Barcelona
City buses, Metro & Tram
Transport Metropolità de Barcelona (TMB)

Taxi
Per mes informació
Per mes informació