Benvinguts al Miting Internacional D’Atletisme Ciutat de Barcelona 2010
Español | English
B10

Web Oficial BCN2010      L'Associació Europea d'Atletisme va decidir confiar l'organització del 20è Campionat d'Europa d'Atletisme a Barcelona. La decisió es va prendre al 2006 i la Ciutat Comtal es prepara amb un gran esforç per ser una digna amfitriona. Espanya mai no ha acollit aquest certamen amb anterioritat. La darrera edició es va celebrar a la ciutat sueca de Göteborg.

     Després de 75 anys d'existència, el Campionat d'Europa d'Atletisme s'ha convertit en una competició essencial en el desenvolupament de l'atletisme al Vell Continent. És la prova de referència i ha estat, amb el pas dels anys, la que ha indicat la jerarquia dels països participants. Després de Barcelona patirà una sèrie de canvis transcendentals, el més important serà la seva freqüència cada dos anys, ja que fins el dia d'avui s'ha celebrat cada quatre, tot indicant l'equador dels cicles olímpics.

     El Comitè Organitzador de Barcelona 2010 ha estat treballant a fons des del final de l'edició de Göteborg, on va dur a terme un programa d'observació en profunditat. L'equip d'organització s'ha completat als darrers mesos i el ritme de treball a les oficines de l'esdeveniment, situades al propi Estadi Olímpic Lluís Companys, ja és molt consistent. El Comitè manté unes magnífiques relacions amb l'Associació Europea, que va visitant la ciutat per mantenir reunions amb els diferents responsables de les àrees de treball de B10.

     L'organització compta amb el recolzament de totes les administracions públiques d'Espanya. La posada en marxa del Campionat correspon a l'Ajuntament de Barcelona i la Real Federación Española de Atletismo, però figuren als diferents Comitès membres de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el Consejo Superior de Deportes, que també contribueixen al finançament de l'esdeveniment.

     A l'espera de començar la gran operació de venda d'entrades de B10, el que succeirà quan falti un any per la posada en marxa de l'esdeveniment, el pròxim 25 de juliol, l'organització ha aconseguit que a Barcelona els afeccionats coneguin que el Campionat d'Europa d'Atletisme serà un dels esdeveniments més destacats de la temporada 2010. Les diferents iniciatives de màrqueting i promoció i el permanent contacte amb els mitjans de comunicació ha donat el seu fruit i avui és molt alt el grau de coneixement que els ciutadans tenen d'aquest esdeveniment.

     Els pròxims mesos seran decisius. Després de les proves test d'aquest estiu -el Míting Ciutat de Barcelona i el Campionat d'Espanya-, l'atletisme europeu prendrà el pols a Barcelona 2010 a la conferència de premsa que s'està programant durant les jornades del Campionat del Món a Berlín (15-23 d'agost) i al setembre començarà l'autèntic compte enrere. Les obres a l'Estadi, per altra banda, ja han començat i les previsions de qualsevol tipus s'estan complint escrupolosament.

     Per conèixer a fons l'organització i progressos de Barcelona 2010, consulta www.bcn2010.org